Меню

Кращі кредитори

  1. Dinero
  2. Ваша Готівочка
  3. Быстрозайм
  4. Cashinsky
  5. Forza credit
  6. Money4you
  7. Є-Гроші
  8. Качай Гроші
  9. E-Cash
  10. УкрПозика
  11. Credit7
  12. MyWallet
  13. Sloncredit
  14. Gofingo
  15. Ccloan
  16. CreditKasa
  17. Moneyveo
  18. CashBerry
  19. ШвидкоГроші
  20. Miloan
  21. Alex credit
  22. kf.ua
  23. Credit plus
  24. My Credit
  25. SOS Credit
  26. Євро Гроші

Чи можна взяти кредит без паспорта?

2 +1 -1
Василь М. запитав 5 років назад

Чи можливо оформити кредит, не маючи «на руках» паспорту? Наразі маю закордонний паспорт та тимчасове посвідчення особистості. Український паспорт змінюю за віком, на ID картку. І чи зможу брати невеликі позики на онлайн сервісах мікрокредитування при наявності ID картки або ж потрібен саме паспорт старого зразку?

1 відповідь
2 +1 -1
Найкраща відповідь
Кредитна ПідтримкаКредитна Підтримка відповів 5 років назад

Можливість отримання кредиту в українських мікрофінансових організаціях за закордонним паспортом є скоріш виключенням, ніж загальноприйнятою практикою. Окремі МФО дійсно готові надати позику при відсутності паспорту громадянина України, але при наявності інших документів (закордонний паспорт, водійське посвідчення та т.п.). Але це не є розповсюдженою практикою, тому позичальнику слід докласти максимум зусиль для пошуку відповідної мікрофінансової організації.
Якщо ж говорити взагалі про можливість отримати кредит без пред’явлення паспорту, такий варіант є цілком реальним. Лояльна політика кредитування, яку проводять МФО, дозволяє отримати швидку фінансову допомогу широкому колу осіб. Серед них –  громадяни, які за певних причин не мають доступу до документу, що посвідчує особу (паспорт).
При проходженні реєстрації онлайн необхідно надати скан-копії паспорту та ІПН або ж навіть просто ввести їх реквізити у відповідну графу. Якщо при створенні нового акаунту деякі МФО вимагають фото позичальника з паспортом в руках, то для інших достатньо лише надання відповідних реквізитів.
На сервісах мікрокредитування розроблена серйозна система захисту персональних даних, тому ймовірність скористатися вашим паспортом навіть у разі його втрати, дуже низька. При оформленні кредиту надається розширена інформація про клієнта (яка потім ретельно перевіряється) – ідентифікаційний номер платника податків, адреса проживання, адреса місця роботи та контактні телефони і т.п. Рішення про позику новому клієнту ухвалюється тільки при підтвердженні правдивості всієї наданої інформації. Якщо ж ви вже маєте акаунт на сайті МФО, повторне надання скан-копій паспорту та ІПН не потрібно. Дані заносяться один раз (при реєстрації). Для повторного оформлення кредиту достатньо зайти до свого акаунту і обрати необхідну суму.
ID-карта являє собою паспорт громадянина України нового зразку, тому має таку ж юридичну силу, як і паперовий документ. На сайтах мікрофінансових організацій при реєстрації є відповідна графа, де необхідно обрати вид документу «паспорт старого зразку» або «ID-карта». Незважаючи на те, що карта видається з 14-річного віку, скористатися послугами МФО можуть громадянина України, віком від 18, 20 або ж 21 року (залежить від умов кредитування конкретного сервісу).

Ваша відповідь